fbpx Skip to main content

Hudåtstramning med HIFU

Högintensivt fokuserat ultraljud (HIFU) är en icke-kirurgisk behandling som använder fokuserat ultraljud för att lyfta och strama åt slapp hud. Det kan liknas vid ett lättare lyft av det behandlade området, med fördelen att du slipper genomgå ett kirurgiskt ingrepp då man stramar upp bindvävshinnan som musklerna är fästa i.

De vanligaste områdena att behandla är kinder, panna, haka, hals och dekolletage och passar dig som känner att du har tappat elasticitet i huden runt ett visst område och vill få en föryngrande effekt. HIFU är en säker och effektiv behandling som ökar hudens naturliga kollagen-produktion. Kollagenet stimuleras av ultraljudsvågorna och värmen som den alstrar vilket ger ökad elasticitet och fasthet i huden.

För bästa resultat rekommenderar vi HIFU-behandling för de som har slappa käklinjer, nasolabiala veck, hängande ögonlock och ögonbryn, dubbelhaka, slapp hud runt hals, fina linjer, rynkor, ojämn hudton, oönskad struktur eller stora porer.

Vår hud består till cirka 75 % av kollagen som är ett fiberprotein som framförallt finns i stödvävnad som ben, hud, senor och blodkärlsväggar. Kollagenet bidrar till att ge dessa organ styrka, vitalitet och elasticitet.

Från 20-25 års ålder börjar kollagenet brytas ned och försämras, samtidigt som kroppens egen produktion av kollagen minskar. Detta leder till att huden blir tunnare, lättare utvecklar rynkor och pigmentfläckar, samt förlorar sin spänst.

Kombinationsbehandlingarna nedan passar därmed alla som vill fördröja åldrandeprocessen i huden eller vill ha en omedelbar uppfräschning.

Metoden ger oftast bättre resultat än en behandling med laser, eftersom värmeutvecklingen går djupare ner i huden. Med HIFU har man möjlighet att gå ner till det hudlagret som man i vanliga fall endast kommer till med hjälp av ett kirurgiskt ingrepp.

Värmen triggar igång en ordentlig ökning av kollagen i vävnaden på ett effektivt och säkert sätt. De flesta kunder får en viss omedelbar uppstramande effekt och största skillnaden sker gradvis över 2-3 månader efter behandlingen då kollagenet fortsätter att bildas.

Behandlingen kan göras på följande områden:

  • Ansikte
  • Haka
  • Hals/dubbelhaka
  • Dekolletage

Att tänka på efter en behandling för bästa resultat

  • Öka ditt dagliga vattenintag
  • Använd en ansiktsmask med fuktgivande eller rikligt med fuktgivande kräm helst 3 ggr veckan efter din behandling
  • Undvik alkohol i två dygn efter behandlingen
  • Undvik bastu, ånga och drastiska aktiviteter och liknande
  • Undvik spabehandlingar, massage och liknande

Är behandlingen smärtsam?

Eventuell smärta varierar från person till person. De flesta av kunder tolererar behandlingen bra. Eventuellt obehag kommer endast i samband med behandlingen och är tillfälligt och varar vanligtvis bara under själva behandlingen.

Hur går behandlingen till?

HIFU levererar energi djupt ner i huden utan att skada det översta hudlagret. HIFU påverkar Dermis (mellersta hudlagret) tillsammans med SMAS-lagret, vilket är samma lager av vävnad som kirurger drar åt vid en ansiktslyftning. HIFU genererar värmeenergi i vävnaden vilket ger en omedelbar uppstramning och nybildning av kollagen, vilket ger långsiktiga åtstramningseffekter på ett säkert sätt.

Är behandlingen säker?

Behandlingsmetoden är FDA godkänd samt CE märkt. Ultraljud har används inom medicinen i över 50 år och är bevisat säker och effektiv.

Vid någon av följande kontraindikationer bör man inte göra denna behandling:

Hjärtsjukdomar, blödarsjuka, pacemaker, metallimplantat, graviditet/ammande, infektion, diabetes, blodtrycksförändringar samt personer som nyligen (senaste månaden) fått injektionsbehandling

Finns det biverkningar?

Det är normalt att huden rodnar lite efter en behandling, kanske känner du lite stickningar. Dessa kommer att försvinna inom några timmar, det signalerar att processen av kollagen förnyelsen har börjat.

Resultat och varaktighet
Vanligtvis behövs två behandlingar för att huden ska stramas åt med HIFU-behandlingen. I vissa fall, om huden är väldigt lös, kan ytterligare en behandling upprepas efter minst tre till sex månader. Det första resultatet med behandlingen kan visas sig direkt efter behandlingen och huden kan genast kännas stramare och får en naturlig fin lyster. Kollagen- och elastinproduktionen pågår flera månader vilket krävs för att huden ska återställa nya och starkare kollagen och elastinfibrer.

Hur länge resultatet varar varierar från person till person och beror på bl.a. ålder, medicinering, rökning och hudkvalité. Men vanligtvis varar resultatet cirka ett till två år efter utförd behandling.

Hur många behandlingar behövs?

Två till fyra behandlingar rekommenderas med ca 10 veckors mellanrum. De flesta kunder får en omedelbar uppstramande effekt och största skillnaden sker gradvis 2-3 månader efter behandlingen då kollagenet fortsätter att bildas.

Hudåtstramning med HIFU

Gäller specificerat område. Läs mer på vår BokaDirekt.

HIFU – Ansiktslyft, 70 min

Konsultation, rengöring, HIFU-behandling, mask och avslutande kräm.

Boka behandling   4995:-

HIFU – Ansiktslyft & hals, 85 min

Konsultation, rengöring, HIFU-behandling, mask och avslutande kräm.

Boka behandling   7995:-

HIFU – Ansiktslyft , hals & dekolletage, 120 min

Konsultation, rengöring, HIFU-behandling, mask och avslutande kräm.

Boka behandling   9995:-

 

HIFU – Dubbelhaka, 30 min

Konsultation, rengöring, HIFU-behandling, mask och avslutande kräm.

Boka behandling   2995:-